Z modułu wychodzi jeden + , a potem robisz opcje 4 w 1 .
[O2] Oświetlenie dywaników (stóp) w O2 FL (jak fabryczne)
Zwiń
X
-
Witam
Zamontowałem sobie podświetlenie dywaników - ale tylko przód (na razie).
Mam lampki na zwykłych żarówkach (nie LED).
Zakodowałem, wszystko działa - poza jednym.
Nie pojawiło mi się menu podświetlania w MAXI DOT.
Tzn po kodowaniu wysiadłem z samochodu, zamknąłem go centralnym i poczekałem chwilę.
Po ponownym odpaleniu stacyjki w menu MAXI DOT-a na moment pojawiło mi się podmenu FOOTWELL Light - i na moich oczach menu zniknęło. Nie byłem w stanie nawet w nie wejść.
Ustawienie jasności zrobiłem w adaptacjach, ale niesmak pozostał :-(
Co jest nie tak. Kodowanie mam na 100% prawidłowe. Robiłem nawet resetowanie licznika do ustawień fabrycznych i nic. :cry:
Komentarz
-
-
A ja mam pytanie troszkę z innej beczki. Chciałbym podpiąć sobie oświetlenie nóżek pod wiązkę lampki w podsufitce (odpada problem z aktywowaniem funkcji, kodowaniem itp.). Natomiast problem mam taki, że nie wiem dokąd wiązka z lampki biegnie (zakładam, że idzie lewym przednim słupkiem i znika pod deską). Z lampki idą trzy kable: masa oraz dwa "plusowe": jeden od stałego oświetlenia wnętrza, a drugi sterowany otwieraniem/zamykaniem centralnego tudzież drzwi.
Gdybym wiedział, które to kable i gdzie są łatwiej byłoby zrobić to oświetlenie, a nawet pokusić się o podświetlenie przestrzeni wokół auta poprzez podświetlenie przestrzeni pod lusterkami zewnętrznymi.
Komentarz
-
-
gisek, jeden zasilający, a drugi to sterowanie masą
Zamieszczone przez giseknawet pokusić się o podświetlenie przestrzeni wokół auta poprzez podświetlenie przestrzeni pod lusterkami zewnętrznymi.
zresztą jest to temat o ori podłączeniu lampek, a nie o druciarstwie z lampki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gisekGdybym wiedział, które to kable i gdzie są łatwiej byłoby zrobić to oświetlenie, a nawet pokusić się o podświetlenie przestrzeni wokół auta poprzez podświetlenie przestrzeni pod lusterkami zewnętrznymi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolgisek, jeden zasilający, a drugi to sterowanie masą
Zamieszczone przez giseknawet pokusić się o podświetlenie przestrzeni wokół auta poprzez podświetlenie przestrzeni pod lusterkami zewnętrznymi.
zresztą jest to temat o ori podłączeniu lampek, a nie o druciarstwie z lampki
Z tym oświetleniem pod lusterkami mam inne pytanie. Mnie interesuje rozświetlenie obszaru pod lusterkami w momencie odblokowania auta z centralnego (wtedy też zapala się lampka w podsufitce), także wtedy kiedy gaszę auto i wyjmuje kluczyk (wtedy lampka w podsufitce tez się zapala) oraz w momencie gdy są otwierane drzwi. Czy te wszystkie przypadku obsługuje sterownik w drzwiach? (tylko drzwi kierowcy mają sterownik oczy również pasażera)
Komentarz
-
-
gisek, 3 x tak->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
DJ MŁODY, w bordnetzie bajt 20 bit 0 i powinno być->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Panowie, jak wygląda sprawa jarzenia lampek podczas jazdy. Opcja po stacyjce w centralnej elektryce jest odfajkowana i lampki świecą delikatnie słabiej jak przy otwarciu drzwi (żarówki led) a w opcji ustawienia natężenia światła podczas jazdy mam niedostępną. Co mogłem sp......yć?Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Komentarz
-
-
Spróbuj w adaptacjach 27 i 35
A027,0,Natężenie oświetlenia przestrzeni nóg (przy otwartych drzwiach)
A027,3,Aktualna wartość
A027,5,Natężenie oświetlenia przestrzeni nóg (przy otwartych drzwiach)
A027,6,Zakres: 0...200 (0.0...100.0 %)
A027,7,Mnożnik: 2 (Wartość adaptacji * Mnożnik = Aktualna wartość)
A027,8,Standard: 200 = 100.0 %
....
A035,0,Natężenie oświetlenia przestrzeni nóg (przy zamkniętych drzwiach)
A035,3,Aktualna wartość
A035,5,Natężenie oświetlenia przestrzeni nóg (przy zamkniętych drzwiach)
A035,6,Zakres: 0...200 (0.0...100.0 %)
A035,7,Mnożnik: 2 (Wartość adaptacji * Mnożnik = Aktualna wartość)
A035,8,Standard: 200 = 100.0 %
[ Dodano: Wto 26 Sty, 16 23:34 ]
Zamieszczone przez kubala12/5 f.l. with terminal 58d active
LC,12,5,Menu oświetlenia stóp i dywaników w MaxiDot->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
kubala, też mam taki sam problem. Jeśli uruchomie opcje świecenia podczas jazdy to brak jest możliwości ustawienia z jaką mocą.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
krzynol, witam, w adaptacjach mam opcję ustawienia natężenia przy otwartych drzwiach, natomiast nie mam opcji przy zamkniętych drzwiach. Za to na samym końcu, nie pamiętam dokładnie ale może to być właśnie kanał 35 gdzie mam natężenie oświetlenia przy aktywnym terminalu 58d. Tu nie mam w ogóle podświetlonych pól do zmiany % natężenia.Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Komentarz
-
-
prawdopodobnie różnie działa to na różnych bordnetzach
będę miał jakiegoś FL'a (mrfaziego pewnie na dokończenie moda lampek) to rzucę okiem
dla wyjaśnienia, w O2 jest tak - na MD (lub w adaptacjach)ustawia się jasność po otwarciu drzwi
a jasność podczas jazdy ustawia się regulatorem podświetlania deski->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz